Rodedoos
Image default
MKB

Hoe bespaar je het beste op personeelskosten

Personeelskosten zijn doorgaans de grootste kostenpost van een bedrijf. En dat is dan ook niet zonder reden: een bedrijf valt en staat met haar personeel. Maar omdat het de grootste kostenpost is is het ook heel aantrekkelijk om erop te besparen. Er zijn veel manieren om dit te doen, waarvan ontslagen volgens ons verre van de best is. Wij denken dat je met slimme oplossingen als tijdregistratiehet personeel dat je hebt zo efficiënt mogelijk kan laten werken en zo minder snel op zoek hoeft naar nieuw personeel. 

Waarom ontslagen geen goede besparingsmethode zijn 

De meest voorkomende manier om op het personeel te besparen in door mensen te ontslaan. Maar dit is niet de beste manier, nieuw personeel is namelijk moeilijk te vinden, en bovendien zorgen constante ontslagen voor minder loyaal personeel. Je weet immers niet wie de volgende is. Ontslagen hebben nog een probleem: het personeel dat je ontslaat is al helemaal gewend aan hun werkplek, en al het nieuwe personeel dat je aanneemt heeft eerst nog een inwerkperiode nodig, en in die tijd is het nieuwe personeel een stuk minder productief. 

Hoe deel je je personeel zo efficiënt mogelijk in? 

Iedereen is anders en dat geldt ook voor jouw personeel. Iedereen heeft een eigen specialisatie, ook al werken ze op dezelfde afdeling aan dezelfde processen. De manier om te meten waar iemand het beste in is isurenregistratie personeel. Met een slim systeem voor urenregistratie geeft het personeel aan wanneer ze ergens mee begonnen zijn en wanneer ze klaar zijn. Op die manier kan je je personeel laten werken aan de dingen waar ze het snelst mee klaar zijn. Zo kan je meer bereiken met de manuren die je hebt, en hebben jouw werknemers meer plezier in hun werk, want waar iemand goed in is vinden ze doorgaans ook leuk. 

Motiveer het personeel met bonussen 

Op het eerste gezicht is het misschien niet intuïtief om het personeel meer geld te geven om op personeelskosten te besparen, maar toch is het waar. Door bonussen uit te geven kan je het personeel namelijk motiveren om hun werk zo goed mogelijk te doen. Een voorbeeld: je kan een acquisiteur voor elke gewonnen opdracht een commissie geven. Die commissie zorgt ervoor dat deze acquisiteur in de tijd dat hij voor jou werkt ook echt zijn best doet. Op die manier haalt hij meer werk binnen, en heb je minder snel meer een extra acquisiteur nodig. Dit principe geldt voor veel verschillende functies. 

https://www.get.nl/oplossingen/tijdregistratie