Rodedoos
Image default
Aanbiedingen

Instagram Stories: de manier om contact met je doelgroep te leggen

Instagram Stories: de manier om contact met je doelgroep te leggen

Er is geen plek op het internet dat zich zo snel ontwikkeld als social media. Nog geen tien jaar geleden stond dit gedeelte van het internet nog in de vroege groei, vandaag de dag moet je als bedrijf op meerdere kanalen aanwezig zijn wil je slagen. Instagram is er één van: voornamelijk als jij een jonge doelgroep hebt, is adverteren met Instagram een belangrijk onderdeel van je strategie. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van Stories. We vertellen je er meer over!

 

Wat zijn Stories?

Instagram werd bekend als een media waarop foto’s werden gedeeld. In eerste instantie was het enkel mogelijk om vierkante foto’s te delen. Vandaag de dag is dit al lang niet meer het geval: je deelt ook video’s, maar kunt in je Stories ook langgerekte foto’s delen die het hele scherm in beslag nemen. Mensen kunnen direct op je Stories reageren, waarna ze een gesprek beginnen in je directe berichten, maar ook is het mogelijk om polls, links, stickers of muziek aan je Stories toe te voegen. Hierdoor maak je een post gemakkelijk persoonlijk, of leg je contact met je doelgroep.

 

Hoe zet je Stories in als bedrijf?

Als bedrijf opent Stories vele deuren: waar het in een Feed nog niet heel gebruikelijk was om persoonlijke dingen te delen, is dit via Stories volstrekt anders. Hier komt een klant om leuke content te zien, waardoor een grapje ook een keer kan. Je laat je gezicht zien, of stelt een vraag over een bepaald onderwerp – erg makkelijk dus om in contact te komen. Wanneer iemand jouw verhaal ziet, kiest diegene daar ook zelf voor, waardoor de succesratio hiervan ook erg hoog is.

Maar, niet alleen persoonlijke content is erg effectief via Stories: je kunt er ook adverteren. Het sterke aan adverteren in Stories is dat je advertentie niet per sé opvalt. Hoewel het wel wordt vermeld, kan je met de juiste aankleden gemakkelijk indruk maken. Je voegt een link toe en zorgt ervoor dat je klant direct naar je website gaat, of zorgt voor een opvallende visual waardoor je klant geen keuze heeft dan je te volgen.

 

Stories succesvol inzetten?

Wil jij advies ontvangen op het gebied van Instagram Stories, of ben je op zoek naar een tussenpartij die precies weet hoe dit moet? Neem eens een kijkje op www.traffictoday.nl! Hier vind je informatie over vele verschillende marketingdiensten, waaronder Instagram. Kom in contact en boek direct mooie successen!

https://www.traffictoday.nl/