augustus 23, 2017 by

Tips voor het maken van een explanimation

Tips voor het maken van een explanimation

Explanimations zijn een krachtig middel om een ingewikkeld verhaal op eenvoudige wijze aan je publiek te vertellen. Door de juiste combinatie van gesproken woord, geluidseffecten en visuele ondersteuning blijft je verhaal beter hangen.

Het maken van een explanimation video doe je echter niet even in een paar verloren uurtjes. Een goede explanimation video maken vereist expertise die je alleen bij een gespecialiseerd bedrijf vindt. Donker Media uit Eindhoven is zo een explanimation studio. Donker Media werkt intensief samen met haar klanten om de perfect passende video te maken. Dat betekent dat je zelf over een paar dingen moet nadenken.

Wat is mijn boodschap

Een explanimation video duurt ongeveer een minuut. Dat betekent dat je goed moet nadenken over je boodschap. In principe moet je in je video één duidelijke boodschap overdragen.

Wat is de passende toon

Je explanimation video moet passen bij je bedrijf. Dat zal zich uiten in de kleurstelling en “toon” van je explanimation video. Richt je je op jongeren? Dan is een informele benadering het geschiktst. Richt je je op de zakelijke markt? Dan is een strakke vormgeving en formeler taalgebruik meer gepast.

Voice overs

Ook de keuze voor de voice over is belangrijk. Kies je voor een mannenstem, of voor een dame? Wil je iemand die zuiver ABN spreekt, of vind je een licht accent meer passend bij wat je wilt uitstralen? Zo zijn er nog tientallen vragen die je kunt stellen bij de keuze voor de voice over.

Donker Media denkt met je mee

Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Donker Media heeft jaren ervaring op het gebied van communicatie en explanimations. Onze professionals denken met je mee en kunnen je adviseren bij de te maken keuzes.

Benieuwd wat Donker Media voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op per email, of telefonisch (040-744 02 52) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.