Rodedoos
Image default
Vakantie

5 redenen om een volgende vakantie naar Palermo te boeken

Palermo ligt op het eiland Sicilië en is een van de meest beroemde steden van heel Italië. Palermo wordt ook wel gezien als een van de culturele hoofdsteden van het hele land. Van de mooie historische ruïnes tot meer modern culturele prestaties: dit zijn5 redenen om naar Palermo te gaan.

5 redenen om naar Palermo te gaan

De markten

Palermo is beroemd vanwege de historische, maar ook modern, markten die een van de meest indrukwekkende commerciële structuren bevatten van heel Europa. In Palermo kun je markten bezoeken die gespecialiseerd zijn in eten, kleding, souvenirs en vele andere interessante dingen.

Kunst en geschiedenis

Palermo heeft geweldige Italiaanse geschiedenis, beïnvloed door de culturele stijl van verschillende culturen inclusief de Arabieren, Noormannen en Romeinen. Het is dus een van de meest interessante plaatsen voor iedereen die een combinatie van deze drie culturen (en meer) wil ervaren.

Opera dei Pupi

De Opera dei Pupi is een geweldige poppenshow die historische uitvoeringen van verschillende verhalen uitbeelden (zoals de oorlogen tussen middeleeuwse Spaanse en Franse soldaten over bezetting van het eiland).  Ook worden er veel andere inheemse verhalen over verschillende historische gebeurtenissen getoond. Opera dei Pupi werd kwam in 2008 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het eten

Een van de kenmerken van de stad Palermo is het feit dat het eiland beheerst, door de tijd heen, beheerst werd door verschillende culturen. Dit heeft geresulteerd in een heel uniek mengsel van eten dat je op de lokale markten kunt proeven.

Het unieke mengsel van Arabische, Byzantijnse en Italiaanse gerechten op het eiland is een van de meest interessante dingen die je in Palermo kunt ervaren.

Catacomben van de Capuchins

De Catacomben van de Capuchins is een van de meest unieke historische bezienswaardigheden die je op het eiland kunt vinden. Ze herbergen een aantal skeletten, deze hangen aan de wanden van de catacomben. Het is geen bezienswaardigheid voor iedereen, maar leuk om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in historische begrafenispraktijken. Het zijn grafcatacomben in Palermo. Tegenwoordig zijn ze een interessante toeristische attractie en een buitengewoon historisch record.

Autoverhuur in Palermo

Als je op zoek bent naar een goed verhuurbedrijf in Palermo, is het verstandig om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. De concurrerende verhuurbedrijven bieden auto’s aan vanaf $19. U kunt prijzen voor autohuur in Palermo vergelijken bij https://www.autoitaly.nl/nl-stad-palermo/ van bedrijven als Enterprise, Firefly, Keddy By Europcar, Surprice, Green Motion, Avis, Hertz, Flizzr, Goldcar, Sixt, National, Alamo, Dollar, Europcar, Payless, InterRent, Thrifty en Budget.

In de stad vind je ook een aantal geweldige autoverhuurbedrijven. Als je een goede huurauto wil, dan is Palermo de plek om heen te gaan.

Samenvattend zijn er een goed aantal redenen waarom je Palermo zou moeten bezoeken. Een van de grootste voordelen van deze stad, is dat de stad een aantal geweldige autoverhuurbedrijven heeft.

https://www.autoitaly.nl