Rodedoos
Image default
Aanbiedingen

LED panelen voor een strak interieur

LED panelen voor een strak interieur

Wanneer je een strak en modern interieur hebt wil je natuurlijk dat alles een mooi geheel vormt. Ouderwetse lampen met een stoffen lampenkap vallen dan vaak behoorlijk uit de toon. LED panelen daarentegen staan heel mooi binnen een dergelijk strak interieur. Het mooie van deze panelen is dat ze te plaatsen zijn in iedere ruimte. In de woonkamer, de keuken of de eetkamer, alles is mogelijk. Dit komt omdat LED panelen in diverse wit licht kleurtemperaturen te verkrijgen zijn zoals warm wit, helder en koud wit. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens te dimmen. Naast de standaard wit licht kleurtemperaturen zijn deze lampen bovendien te verkrijgen in een RGB optie, zodat je het licht voorzien kunt van een kleurtje. Hiermee kunnen LED panelen een ware blikvanger worden in jouw interieur. Benieuwd of dit soort lamp iets voor jou is? Lees dan even verder.

 

Het verschil tussen LED en meer traditionele lichtbronnen

Het grootste verschil tussen LED en meer traditionele lichtbronnen zit hem in de energie-efficiëntie. Zo verbruiken halogeen- en (met name) gloeilampen veel meer energie dan LED lampen. LED lampen kunnen dan ook gezien worden als een energiezuinige lichtbron. Ze zijn soms tot wel tien keer zo zuinig als gloeilampen. Is het je weleens opgevallen dat gloeilampen ontzettend warm kunnen worden? Dit komt omdat bij gloeilampen een heel groot deel van alle gebruikte energie verloren gaat in de vorm van warmte. In vergelijking: LED lampen zijn een stuk efficiënter en geven nauwelijks warmte af. Vandaar dat dit soort lampen over het algemeen relatief koel aanvoelen, zelfs wanneer ze urenlang hebben gebrand. 

 

LED panelen, te plaatsen in iedere ruimte

Een belangrijk voordeel van LED panelen is dat ze in iedere ruimte te plaatsen zijn. Of je ze nu in de woonkamer wilt ophangen of in een kantoorpand, voor iedere situatie is er wel een geschikte kleurtemperatuur te vinden. Zo doet warm wit licht gezellig en knus aan, terwijl helder wit licht de concentratie bevordert en koud wit licht tot slot ideaal is wanneer je werkzaamheden moet uitvoeren waarbij je goed zicht nodig hebt om alle details te kunnen te zien. 

 

Graag licht met een kleurtje?

Heb je liever licht met een kleurtje? Dan is een RGB-CCT LED paneel een uitstekende keuze. Deze kun je namelijk instellen in de kleuren rood, groen en blauw. Al deze LED panelen en meer vind je op ledlichtstunter.nl. Neem snel eens een kijkje!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/