Rodedoos
Image default
Internet

Manieren om grote bestanden veilig te versturen.

Grote bestanden versturen kan zeer gemakkelijk en er zijn zeer veel programma’s die zich daarvoor lenen. Maar hoe weet u nu of u met een deugdelijk of met een ondeugdelijk programma te maken heeft? Met andere woorden: hoe weet u welk programma het beste bij u past? Hieronder geven we enkele tips, zodat u als het gaat om grote bestanden versturen altijd het beste programma heeft.

Recensies lezen

Een goede manier om na te gaan in hoeverre een programma een beetje goed is, kunt u ervoor kiezen om recensies te gaan lezen op internet. Het voordeel van het internet is dat het zeer transparant is. Als een bedrijf dus niet helemaal aan het deugen is, dan is de kans groot dat daar op internet wel wat over te vinden is. Dat is natuurlijk zeer voordelig. Let wel: niet alle negatieve recensies zijn altijd terecht. Er kan ook zoiets optreden als een zogenaamde bevooroordeeldheid. Het is immers een feit dat mensen vooral recensies uit zichzelf plaatsen wanneer ze ontevreden zijn en niet wanneer ze tevreden zijn. De sterren hoeven dus niet altijd wat te zeggen. Lees omwille van die reden daarom ook de commentaren en kijk niet alleen het aantal sterren. Zodat u een eerlijk beeld krijgt.

Veiligheid

Daarnaast moet u natuurlijk kijken hoe veilig de software is. Er zijn namelijk veel programma’s waarmee u grote bestanden kunt sturen, maar het is tegelijkertijd een feit dat lang niet alle software veilig is. Zeker als u met privacygevoelige informatie werkt, is het daarom altijd aan te raden om even na te gaan wat voor veiligheidsmaatregelen er zijn genomen. Zodat u zeker weet er geen rare dingen gaan gebeuren en u eventueel in de problemen komt.

De prijs

Natuurlijk speelt dan ook nog de prijs een zeer belangwekkende rol. Hoeveel geld bent u ongeveer kwijt aan de software. Als het gaat om grote bestanden versturen, is vooral het aantal data erg belangrijk om de prijs te bepalen.