Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Drie keer duurzaam

 

Als wij met z’n alle willen dat onze kinderen en kleinkinderen nog net zo kunnen genieten van deze aarde, dan zullen wij daar hard voor moeten werken om dat mogelijk te maken. De aandacht voor het milieu is in deze tijden van corona een beetje weggezakt, wat natuurlijk begrijpelijk is, maar eigenlijk is dat niet zo goed. Voordat wel iets hoorden over het coronavirus, waren veel jongeren heel druk bezig met de klimaatcrisis. Er waren verschillende klimaatprotesten en de Zweedse activiste Greta Thunberg nam het voortouw om meer aandacht voor het klimaat en het milieu te bepleiten bij de machthebbers in deze wereld. Nu haar activisme de weg moest ruimen voor corona, is het aan ons zelf om iets te doen om het milieu in deze wereld. Maar hoe? Dat is de grote vraag natuurlijk. Gelukkig is het wel een vraag die te beantwoorden is, in dit artikel noemen wij van WijsmanDuurzaam 3 dingen die jij zelf kan doen om de wereld te redden.

 

Onze allereerste manier om de wereld te redden, is door het installeren van warmtepompen. Wat is dat? Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater omzet in energie, waarmee je dan weer je huis kan verwarmen. Zo verminder jij eigenhandig de CO2-uitstoot.

 

De tweede optie die wij voor jou in petto hebben, is de zonneboiler. Wat doet een zonneboiler? De naam zegt het al een beetje, een zonneboiler verwarmt water door zonlicht om te zetten in warmte. Deze warmte wordt dan doorgegeven aan het leidingwater, waardoor jij een lekker warme douche kan nemen. Het is een forse besparing op de gasrekening en het is ook nog eens heel milieuvriendelijk.

 

Tot slot kan je ook altijd nog zonnepanelen nemen. Dit is de meest toegankelijke optie, maar ook een hele goede optie. Zonnepanelen kopen is goed om te doen als jij wil investeren in een betere toekomst. Daarnaast zal je waarschijnlijk heel blij zijn met de subsidie zonnepanelen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/