Rodedoos
Image default
Onderwijs

The Square Mile: Zakelijke Taaltrainingen voor Diverse Branches en Niveaus

The Square Mile staat bekend als een van de betere taalscholen in ons land. Er worden het hele jaar door zakelijke taaltrainingen georganiseerd gericht op branches als ICT, financiële wereld, (semi-)overheid, tuinbouw, ontwikkelingswerk, gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening enzovoort. Of u nu een eenmanszaak heeft, een middelgroot of groot bedrijf runt, u bent van harte welkom bij The Square Mile voor bijvoorbeeld een cursus technisch Duits, een taaltraining Nederlands voor expats en een opleiding financieel Engels. Een spoedcursus Frans, Chinees voor beginners of Italiaans voor gevorderden? The Square Mile biedt al deze trainingen aan.

Taal is een interessant fenomeen. Op wetenschappelijk niveau wordt taal bestudeerd door taalkundigen. De deelgebieden van de taalwetenschap zijn:

  • grammatica (regels omtrent het combineren van losse woorden tot zinnen);
  • morfologie (met de focus op morfemen, de bouwstenen van woorden);
  • fonetiek en fonologie (de analyse van klanken en regels hieromtrent);
  • semantiek (de betekenis van taaluitingen zowel op woord- als zinsniveau);
  • lexicologie (het bestuderen van afzonderlijke woorden);
  • pragmatiek (gericht op taal in de dagelijkse praktijk).

Verschillende universiteiten in ons land bieden de studie taalwetenschap aan. Onder meer de Universiteit Leiden, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

De VU is een universiteit met een eigen stichting en vereniging. De VU vereniging is opgericht in 1879 met als doel het realiseren van een protestants-christelijke universiteit. De VU zag in 1880 het levenslicht. Journalist, politicus en theoloog Abraham Kuyper had hierbij een belangrijke rol. Oorspronkelijk bevond de VU zich in het centrum van Amsterdam, maar die locatie werd te klein door het groeiend aantal studenten. In 1966 werd het hoofdgebouw aan De Boelelaan in Buitenveldert in gebruikt genomen.

De UvA heeft de meeste studenten en is daarmee de grootste universiteit van ons land. Er zijn in totaal meer dan 60 locaties verspreid over de stad. Geneeskunde en Medische Informatiekunde worden gegeven in het AMC. Over taalwetenschappen lezen we op www.uva.nl: “Als je taalwetenschap aan de UvA wilt studeren, kun je kiezen voor de Engelstalige bachelor Linguistics, de bachelor Cognition, Language and Communication en een specialisatie in Gebarentaal.”

https://www.thesquaremile.nl