Rodedoos
Image default
Huishoudelijk

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Je meubels zijn kostbaar. Niet alleen vanwege het geld dat je ervoor hebt betaald, maar ook omdat ze veel voor je betekenen. Het is dan ook belangrijk om deze goed te verzekeren tegen schade. Maar hoe doe je dat? In dit artikel vertellen we je meer over inboedelverzekeringen en waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekering. Wil je meer woonblogs en tips lezen? Ga dan naar Huis-inrichten.com!

Welke dekking heb je nodig?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, is het belangrijkste om te overwegen wat voor soort dekking je nodig heeft. Dat hangt ervan af of het gaat om gehuurde meubels of om jouw eigen spullen. Als je bijvoorbeeld meubels huurt bij een winkel, wordt er meestal een verzekering in het huurcontract opgenomen. Als de meubels echter van jezelf zijn, moet je er een aparte verzekering voor afsluiten.

Welke bezittingen verzeker je?

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het afsluiten van een inboedelverzekering is de hoogte van de dekking die door de verschillende verzekeraars wordt geboden. Over het algemeen kan dit variëren van een volledige dekking voor al jouw bezittingen tot een gedeeltelijke dekking voor alleen specifieke zaken. Het is belangrijk om precies na te gaan welke zaken gedekt zijn en welke uitgesloten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als er iets gebeurt aan je bezittingen.

Hoeveel kost het?

Een andere factor om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste inboedelverzekering is het bedrag van het eigen risico dat je moet betalen in geval van een claim. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager jouw premie kan zijn. Het is echter belangrijk om na te gaan voor welke zaken dit eigen risico geldt en of het de moeite waard is om een extra premie te betalen voor een volledige dekking.