Rodedoos
Image default
Winkelen

Waarom is een kunstkerstboom een must voor ieder huishouden?

Wie wordt er niet vrolijk van een ruim versierde kunstkerstboom tijdens de kerstdagen? Een kunstkerstboom heeft vele voordelen ten opzichte van een echt bomen. Een kunstkerstboom is duurzaam, milieu vriendelijk én makkelijk op te bergen. In deze blog geven wij 5 redenen waarom jij voor een kunstkerstboom moet kiezen. Daarnaast leggen we uit hoe je een kunstkerstboom het beste verzorgd en wegzet na de kerstperiode. Test nu zelf de beste kunstkerstboom!

10 Redenen voor een kunstkerstboom

Welke redenen spreken jou aan om voor een kunstkerstboom te kiezen?

 • Duurzaam: Een kunstkerstboom is gewonnen uit milieuvriendelijke materialen, zoals kunststof of PVC. Hierdoor kun je jarenlang plezier beleven aan jouw kunstkerstboom.
 • Geen rotzooi: Geen geknoei met knutselspullen, kaarsen of ander materiaal wat nodig is om een echte kerstboom te versieren. Een kunstkerstboom is in één handeling klaar.
 • Geen weg doen: Na de kerstperiode hoef je jouw kunstkerstboom niet, in tegenstelling tot een echt bomen, weg te gooien.
 • Brandveilig: Als je kerstverlichting gebruikt, dan is een kunstbomen uitermate geschikt omdat theeze het risico van brandgevaar minimaliseert.
 • Altijd passend formaat: Kies een kunstkerstboom in jouw gewenste formaat. Er is een breed assortiment aan kunstkerstbomen voor iedere woonkamer.

Hoe bewaar je een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom is eenvoudig op te bergen en weg te zetten. Volg de volgende 7 stappen om je kunstkerstboom op te bergen en weg te zetten:

 1. Haal alle versieringen, zoals lichtjes, ballen en kerstfiguren, van de kunstkerstboom af.
 2. Verwijder de boomtoppen en laat de takken zo compact mogelijk tegen elkaar aan.
 3. Bevries de kunstkerstboom voor een korte periode, hierdoor wordt het materiaal steviger en minder kwetsbaar tijdens het vervoer.
 4. Vouw de steel van de kunstkerstboom door de takken heen.
 5. Vouw/rol de takken van de kunstkerstboom in de lengte op.
 6. Wikkel de kunstkerstboom in stevig plastic en gaastape.
 7. Berg de kunstkerstboom in een droge, schone en vorstvrije ruimte.

Conclusie

Een kunstkerstboom is een duurzaam, milieu vriendelijk én makkelijk te verzorgen alternatief voor een echte bomen. Voer de 7 stappen uit om je kunstkerstboom op te bergen en weg te zetten na de kerstperiode. Test nu zelf de beste kunstkerstboom via test kunstkerstboom !

.