Rodedoos
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een lijmpistool

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een lijmpistool

Bij het kopen van een Lijmpistool is toch wel het belangrijkste waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zijn namelijke aparte varianten voor hout en metaal om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast raden we je ook aan om voor een betrouwbaar merk te kiezen. Zij leveren de lijmpatronen altijd en dat is niet altijd het geval bij namaak merken. De meeste lijmpistolen beschikken over patronen van 7 of 11 mm. Echter zijn er ook varianten voor dikkere en dunnere maten. Het is verstandig om goed op te letten of je hier losse patronen voor kunt bestellen en de prijs daarvoor. Vaak kosten de patronen van een namaak merk veel meer waardoor je uiteindelijk duurder uit bent als bij een normaal merk. 

Sommige lijmpistolen zijn ook geschikt voor verschillende ondergronden. Lees daarom altijd goed de beschrijving of specificaties door. De redactie van 5top heeft echter nog een belangrijke tip voor je. Het is verstandig om ook te kijken of hij beschikt over een neerzetbeugel. Hiermee heb je extra steun waardoor het een stuk makkelijker is om een rechte laag lijm te maken. Daarnaast kun je hem ook even weg zetten zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken of hij omvalt of niet. Want dit kan ervoor zorgen dat er onbedoeld lijm komt op een plek waar je het weer vanaf kunt schrobben. Dit kost onnodig veel tijd.

De trends vandaag de dag

Vandaag de dag heb je het lijmpistool niet alleen in een handmatige variant, maar ook elektrisch. Een van de voordelen is dat je daarmee geconcentreerd en met weinig kracht kunt lijmen. Zo blijft het werken op grote oppervlaktes ook leuk. Let wel op dat je hiervoor een stopcontact vrij moet hebben. Als je een groot project hebt dan is het ook aan te raden om een lange verlengkabel te gebruiken.