Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe verloopt het herstel na een ooglift?

Eindelijk gun je jezelf een ooglift. Het eindresultaat is het ongemak na de ingreep zeker waard. Gelukkig valt het ongemak de meeste mensen reuze mee. Toch zult u op voorhand specifieke vragen hebben wat betreft het herstel na de operatie. De meest gestelde vragen, leest u in dit blog. Denkt u er vooral aan dat ieder mens anders is en daarom ook het herstel voor iedere patiënt anders kan zijn en kan afwijken van wat over het algemeen ervaren wordt.

Wat kunt u de eerste dagen na de ooglift verwachten?

Na de ooglift zult u een zwelling hebben welke tot drie dagen na de operatie in hevigheid kan toenemen. Het kan wat ongemakkelijk voelen. Echter door het koelen van de gezwollen gedeeltes van uw gezicht, kunt u zelf enig ongemak verminderen. Niet alleen koelen geeft een verlichting, maar ook het hoofd hoog houden. ’s Nachts tijdens het slapen maar ook tijdens het rusten overdag. Pas ook op met bukken en tillen. Rond de derde dag na de ooglift kunt u ook al merken dat de zwelling vermindert. De meeste mensen ervaren een minimale pijn als gevolg van de ooglift. Mocht de pijn voor u toch net wat te veel zijn, is het toegestaan een lichte pijnstilling in te nemen. Voor de meeste mensen verloopt het herstel probleemloos en zonder al te veel ongemak.   

Vanaf dat 7 na de ooglift

Al na slechts één week, komt u terug bij de chirurg van Ooglift, ter controle. Pleisters en hechtingen zullen worden verwijderd. Van een zwelling is dan over het algemeen geen sprake meer. Langzaamaan verdwijnen ook de blauwe plekken. Wanneer er onverhoopt en ondanks alle goede zorgen toch nog een kleine bloeding optreedt, kan het zijn dat nog niet al het blauw is weggetrokken. Soms hoopt zich wat vocht op rond de ogen dat eventueel wallen kan veroorzaken maar ook helaas een infectie. Houd dit dus goed in de gaten en trek tijdig aan de bel wanneer u dit opmerkt.

Hervatten van uw werkzaamheden na een ooglift

Ondanks het over het algemeen voorspoedige herstel na een ooglift, betekent dit toch voor de meesten enkele dagen van afwezigheid op uw werk. Gelukkig valt het ziekteverzuim voor een operatie als deze reuze mee. Slechts drie tot vier dagen. Echter alleen dan wanneer er geen sprake is van werkzaamheden waarbij tillen en bukken noodzakelijk is. Mocht u het vervelend vinden om met enige zwelling, blauwe plekken, hechtingen en pleisters weer uw werkzaamheden te hervatten, duurt het ziekteverzuim tot na de eerste controle.