Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

In slechts enkele stappen naar het kopen van een occasion bij garage Geurtsen in Veenendaal

Als je op zoek bent naar een gebruikte auto, ben je verre van alleen, maar zeker aan het juiste adres bij garage Geurtsen in Veenendaal. Tussen de verkoop aan particulieren en dealers wisselen jaarlijks bijna 40 miljoen gebruikte auto’s van eigenaar. Met zoveel keuzes kan het een uitdaging zijn om die ene juiste auto te vinden. Daarom in dit blog een aantal stappen om van het vinden en kopen van je perfecte tweedehands auto een koud kunstje te maken.

Handige tips door garage Geurtsen in Veenendaal

Als je een lening aangaat om je auto te kunnen betalen, is het volgens de professionals van garage Geurtsen in Veenendaal aan te raden niet meer dan 20 procent van je nettoloon hieraan te besteden. Stel vervolgens een lijstje samen van drie auto’s die aan je behoeften voldoen en binnen je budget vallen.  De professionals van garage Geurtsen beschikken over goede informatie om je keuze te begeleiden. Om precies de auto te vinden die je wilt, is het mogelijk je zoekopdracht te filteren op vele factoren, waaronder de kilometerstand van de kilometerteller, de prijs en kenmerken van de auto.

Maak vervolgens een proefrit

Als de gevonden auto bevalt, kan je een afspraak maken om een proefrit te maken. Maak, indien mogelijk, een afspraak overdag. Dat maakt het gemakkelijker om de staat van de auto te zien. Een testrit met een gebruikte auto is de beste manier om te weten of dit het juiste automerk en model voor je is. Het is ook een goede manier om de staat van deze specifieke auto te beoordelen.

Check ook dit

Is het gemakkelijk om in en uit de auto te stappen zonder je hoofd te stoten? Is er voldoende hoofdruimte, heup- en beenruimte? Vergeet niet om dit ook op de achterbank te checken. Is de bestuurderspositie comfortabel? Zit je te laag, te hoog of precies goed in de auto? Zijn de stoelen comfortabel? Zijn ze gemakkelijk verstelbaar? Bekijk de banden. Hoe oud zijn ze? Is er nog voldoende profiel over? Hoe zijn de remmen? Doen ze het werk om de auto tot stilstand te brengen? Piepen ze? Werkt de airconditioning? Werken koplampen, remlichten en richtingaanwijzers? Test ze voor de zekerheid.

Als je besluit de auto te kopen, zorg er dan voor dat je een autoverzekering hebt voordat je met de auto wegrijdt. Zodra het papierwerk in orde is, is het tijd om je nieuwe aankoop te vieren. Veel veilige kilometers gewenst.