Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Optimaliseren en structureren op de boerderij

Of je als boer bent begonnen omdat je ouders boer en boerin waren en je het simpelweg overnam, of omdat je geld in je ogen zag, of misschien wel de wereld wilde verbeteren met mooie producten, dat doet er niet toe als het gaat om zo efficiënt mogelijk werken en de beste resultaten boeken. Iedereen wil dat immers maar al te graag. Toch blijkt het vaak lastig om dat te realiseren en hebben veel boeren en andere agrarische professionals vaak problemen met organisatorische taken die de nodige structuur en een gedegen aanpak moeten bewerkstelligen. Zo weet iedereen hoe je een koe koopt, verzorgd en de beste melk eruit haalt, maar weet niet iedereen hoeveel koeien de beste omzet oplevert, laat staan hoe je de stal het beste kan inrichten voor de lange termijn. Maar hoe moet je dat dan doen?

Er is geen magische formule voor, maar een plan bedenken voor de komende jaren is de eerste stap. Hoe ziet de markt eruit en wat is mijn capaciteit? Waar wil ik mijzelf in zoveel jaar zien? Vervolgens kan je doelen stellen om dat doel te bereiken en een lijst met benodigdheden maken. Stel dat je wilt uitbreiden met 200 extra koeien en er onder de streep op vooruit wilt gaan, terwijl er toch een nieuwe schuur nodig is, dan kan je met een goede stalinrichting al ver komen. Wellicht heeft de huidige stal veel lege ruimte, zit er een magazijn of opslagplaats op de begane grond of zit er simpelweg geen structuur in. Dan kan het zo zijn dat je met de juiste inrichting geeneens een nieuwe stal nodig hebt, maar juist veel meer uit de bestaande stal kan halen!

Een cowhouse inrichting is bijvoorbeeld goed voor de koeien en springt efficiënt om met de ruimte om je heen. Zo valt er veel winst te halen en kan je de wereld verbeteren én meer verdienen in één klap.

http://www.wijsmanhandelenadvies browse around this site.nl/