Rodedoos
Image default
Winkelen

Stap voor stap hoe je jouw baby van luiers voorziet

Je zult veel oefenen met het verwisselen van luiers met je nieuwe baby na het luiers kopen, of je het nog nooit eerder hebt gedaan of al een expert bent. De meerderheid van de nieuwe ouders heeft hierin fouten gemaakt, zoals een luier scheef of achterstevoren omdoen, of ze hebben zelfs een onverwachte plasstraal van hun kroost mogen ontvangen. Met behulp van deze gedetailleerde instructies leer je de kunst van het luiers verschonen en kun je eventuele beginnersfouten voorkomen.

Zorg dat alles al bij elkaar ligt

Laat je kind nooit zonder toezicht achter, dus houd alles binnen handbereik. Je hebt een paar schone luiers nodig, een doek om je kind mee af te vegen en een vlak oppervlak. Houdt een handdoek, warm water en uitslagcrème bij de hand als je baby luieruitslag heeft of jonger is dan een maand.

Houdt je baby altijd in de gaten

Plaats je baby op de commode of een ander vlak oppervlak nadat je je handen grondig hebt gewassen. Gebruik het veiligheidsriempje of houdt je kind vast om wegrollen te voorkomen. Laat je kind nooit een moment alleen. Als hij veel wiebelt, leidt dan zijn of haar aandacht af met een speeltje of mobiel die fel gekleurd is. Verwijder de vuile luier. Houd met één hand de beentjes van je baby vast terwijl je met de andere hand de voorkant van de luier naar beneden trekt.

Veeg je baby van voren naar achteren

Om je baby te helpen afvegen, gebruik je eerst de voorkant van de luier. Veeg altijd van voren naar achteren om een ​​infectie van de urinewegen te voorkomen. Veeg nogmaals van voren naar achteren en maak je baby schoon met een zachte doek of een vochtig washandje. Gebruik katoenen vierkanten of ballen en warm water bij een pasgeboren baby of baby die luieruitslag heeft. Droog de luier van je kind. Als je een jongen hebt, bedek zijn geslachtsdeel dan met een schone luier of washandje terwijl je hem verschoont om te voorkomen dat hij op je plast.

Verwissel vuile luiers met schone luiers

Je moet de vuile luier naar buiten schuiven door de beentjes van de baby op te tillen. Houd zijn of haar benen vast zodat ze de vuile luier niet kunnen raken. Leg een verse luier onder hem. De zelfklevende lipjes op een wegwerpluier moeten in de buurt van de navel worden geplaatst en naar achteren gaan. Trek tussen de beentjes van je baby de voorkant omhoog. Om te voorkomen dat een jongen boven de bovenkant van zijn luier plast, moet je ervoor zorgen dat zijn geslachtsdeel naar beneden wijst.