Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Teamuitje bij een escaperoom

Na een stressvolle periode op werk werden we door onze teamleider beloond met een bedrijfsuitje Nijmegen. Enkelen van ons hebben al ervaring met escape rooms, maar voor mij wordt dit de eerste keer. Ik was daarom erg benieuwd en kon niet 

Escaperoom Nijmegen

 

We hadden een escaperoom in Nijmegen uitgekozen, vlakbij het station. Ik en Els gingen met de bus en de rest was met de auto. Wij waren netjes op tijd op de locatie, maar omdat er file was waren de anderen er nog niet. De planning liep hierdoor een beetje vertraging op. Gelukkig was dat geen probleem en konden we rustig op de anderen wachten. In de tussentijd kregen we van de gamemaster een kopje thee, totdat de anderen aankwamen.

Verdeeld over 2 thema’s

We waren met 10 personen dus werden we verdeeld over twee groepen. Eén groep ging de van Gogh Code spelen en de andere groep ging de Escape from the Dark doen. Omdat het mijn eerste escape ervaring was en ik liever niet in het donker vastgeketend wilde worden, besloot ik maar de van Gogh Code te doen.

Van een andere spelbegeleidster kregen wij een korte uitleg van wat ons te wachten stond en wat wel en niet gedaan moest worden. Nadat iedereen er klaar voor was, liepen we de kamer binnen. In het begin dacht ik: is dit het? Easy job om binnen 60 minuten te ontsnappen (maar schijn bedriegt)  

Pittige puzzels

In de kamer was er een monitor waarop de tijd stond weergegeven. De tijd begon af te tellen toen de deur achter ons op slot ging. Ik stond daar van alles te observeren terwijl de rest al hard bezig was met puzzelen. Langzaam begon ik het te snappen en hielp ik de rest mee met het zoeken en oplossen van puzzeltjes.  Na het oplossen van een puzzel vind je weer een andere puzzel of aanwijzing die leidt tot een sleutel of een code. Ik vond het heel leuk en tegelijk ook heel spannend terwijl de kamer niet echt eng bedoeld was.

Halverwege het spel kwamen we tot een grote verrassing en we werden nog veel enthousiaster.  De puzzels waren wel wat pittig, maar gelukkig hadden we een goede samenstelling in ons team. De één was bv goed in rekenen, terwijl de ander weer goed was in het waarnemen van verborgen codes 

Eindelijk ontsnapt

Het spel werd steeds spannender, ook omdat de tijd bleef aftellen gabapentin 600 mg. We hadden uiteindelijk nog 2 minuten over toen we bezig waren met de laatste code. Iedereen werd hysterisch en gespannen waardoor we niet meer normaal konden concentreren. Het was echt een hele opluchting toen we de laatste puzzel hadden opgelost. Met nog 6 seconden over op de klok hebben we de escape room gehaald!

 

Wat een fantastische ervaring!! Iedereen had het goed naar de zin gehad. We kunnen niet wachten tot de volgende keer!