Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waar kun je cryptocurrencies kopen?

Het kopen van Bitcoins is niet zo eenvoudig als je zou denken. Het aantal opties neemt echter voortdurend toe. Iedereen kan een manier vinden om Bitcoins aan te schaffen, waarvan sommige zelfs geen internettoegang of een BTC-portemonnee vereisen. Elke nieuwe potentiële Bitcoin-koper vindt een reeks verschillende beurzen die elkaar concurreren. Het kiezen van de juiste optie hangt af van verschillende factoren. Een uitwisseling moet voldoen aan de vereisten van anti-witwaspraktijken. Vandaar dat, om een ​​account op te zetten en te beginnen met handelen op een bestaande exchange, je door langdurige bureaucratische procedures moet gaan. De meeste beurzen vereisen bijvoorbeeld dat je een bestaande bankrekening sluit voordat je kunt beginnen met handelen, wat meestal vereist dat je gedetailleerde persoonlijk identificeerbare informatie verstrekt, waardoor Bitcoin-kopers hun anonimiteit verliezen.

De meeste platforms toegankelijk via zowel desktop- als mobiele apparaten, zodat gebruikers overal mee naartoe kunnen. Uitwisselingen variëren in betalingsopties die zij accepteren, beveiligingsniveaus, aankooplimieten, kosten, verificatievereisten, enzovoort. Zo heb je RevenYou, die de handel in cryptomunten vergemakkelijkt.

Naast de handel bieden de meeste beurzen Bitcoin-portefeuillediensten; het is echter de minst betrouwbare manier om uw geld op te slaan. Ondanks dat ze opereren als een gereguleerde financiële instelling, bieden BTC-beurzen niet hetzelfde niveau van bescherming als normale banken. De handelsplatforms zijn vatbaar voor hackeraanvallen of kunnen gewoon failliet gaan, vaak met behoud van het geld van de gebruikers. Dus, hoewel het de go-to-optie is voor degenen die regelmatig met cryptocurrencies willen werken, maakt de bureaucratie, de potentiële risico’s en het gebrek aan anonimiteit in verband met Bitcoin-uitwisselingen het ongeschikt voor sommige handelaren. Wil je dit omzeilen? Dan kun je de Bitcoins opslaan op een schijf zonder internettoegang.