Rodedoos
Image default
Beauty en verzorging

Alles over fruitzuurpeelings

Wil je graag een stralende huid met een gezonde gloed? Dan zijn fruitzuurpeelings misschien wel dé oplossing voor jou! Deze effectieve behandelingen worden steeds populairder, en terecht. In dit artikel gaan we dieper in op fruitzuurpeelings van Dreamskin huidkliniek, wat ze precies zijn en hoe ze je huid kunnen transformeren. Lees verder en kijk of het ook wat voor jou is!

Wat zijn fruitzuurpeelings?

Fruitzuurpeelings, ook bekend als AHA-peelings (alfa-hydroxyzuren), zijn huidverzorgende behandelingen die gebruikmaken van zuren die van nature voorkomen in fruit en melkproducten. Deze zuren, waaronder glycolzuur, melkzuur en citroenzuur, worden gebruikt om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren.

Het exfoliërende effect van fruitzuurpeelings

Fruitzuurpeelings werken door de verbindingen tussen de dode huidcellen af te breken, waardoor deze gemakkelijker loslaten. Dit proces staat bekend als exfoliatie. Door de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen, wordt de celvernieuwing gestimuleerd, wat resulteert in een frissere, jonger uitziende huid. Bovendien kan het exfoliërende effect van fruitzuurpeelings ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, acne littekens en hyperpigmentatie.

Verschillende soorten fruitzuurpeelings

Er zijn verschillende soorten fruitzuurpeelings beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. De meest gebruikte fruitzuren in peelings zijn glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Glycolzuur is het kleinste molecuul en kan diep in de huid doordringen, waardoor het effectief is bij het verbeteren van de huidtextuur. Melkzuur daarentegen is milder en hydraterend, waardoor het geschikt is voor gevoelige huidtypes. Citroenzuur wordt vaak gebruikt om de huid op te fleuren en pigmentvlekken te verminderen.

Voordelen van fruitzuurpeelings

Fruitzuurpeelings bieden tal van voordelen voor de huid. Ten eerste helpen ze bij het exfoliëren en verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er direct frisser en stralender uitziet. Daarnaast kunnen fruitzuurpeelings de productie van collageen stimuleren, wat resulteert in een stevigere en jeugdigere huid. Bovendien kunnen deze peelings ook de poriën verkleinen, acne verminderen en hyperpigmentatie behandelen. Kortom, fruitzuurpeelings kunnen een scala aan huidproblemen aanpakken en je huid transformeren.

Hoe worden fruitzuurpeelings toegepast?

Fruitzuurpeelings kunnen worden toegepast door een getrainde professional in een schoonheidssalon of dermatologische kliniek. De behandeling begint meestal met het reinigen van de huid, gevolgd door het aanbrengen van een fruitzuurpeeling-oplossing op het gezicht. Deze oplossing wordt gedurende een bepaalde tijd op de huid gelaten, afhankelijk van het gewenste resultaat en de huidtolerantie. Na het neutraliseren van de peeling worden er kalmerende producten en zonnebrand crème aangebracht om de huid te beschermen.