Rodedoos
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over vet bevriezen

Cryolipolyse, of beter bekend als vet bevriezen, is een nieuwe effectieve manier om plaatselijke vetophopingen te verwijderen. Maar houdt het precies in en waar moet je rekening mee houden? In deze blog leggen we het concept uit, het verschil met liposuctie, en meer informatie over de behandeling en de kosten van deze behandeling. 

Kies voor een professionele kliniek

Het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar een goede en professionele kliniek. Rbclinics.nl is een kliniek die gespecialiseerd is in het bevriezen van vet. Vet bevriezen is een veilig alternatief voor liposuctie, dat met de jaren steeds populairder is geworden. Kies een kliniek die goed aansluit bij jouw verwachtingen en eisen. 

Liposuctie versus vet bevriezen

Het grootste verschil met traditionele liposuctie, is dat liposuctie een pijnlijke chirurgische ingreep is, wat ook kan leiden tot het risico van infectie en andere medische complicaties. Vet bevriezen is volledig niet-chirurgisch, met behulp van een apparaat dat met koeltemperaturen een periode sterk vacuüm zuigt. Hierna koelt het snel af, waardoor de vetcellen in dat specifieke gebied kristalliseren, en hierdoor op natuurlijke wijze afgevoerd worden. Deze vetcellen kunnen ook niet meer zomaar terugkomen. Wel kan het gebeuren dat er nieuwe vetcellen ontstaan in dat gebied, maar dat is altijd als gevolg van een ongezond eetpatroon.

Hoe werkt een behandeling?

De meest gestelde vraag is vaak of vet bevriezen een pijnlijke ingreep is. Het antwoord hierop nee, het doet geen pijn. Wel kan het als onprettig worden ervaren, omdat de behandeling werkt via koude temperaturen, normaal gezien rond de -9 graden celcius. Ook het gebruik van een vacuüm  een trekkend gevoel of prikken op wekken. Deze sensaties verdwijnen gelukkig wel zodra het gebied verdoofd wordt. Er is geen sprake van een lange herstelperiode, vrijwel nooit heb je te maken met extreme gevoeligheid. 

Kosten van een behandeling

Kosten van een behandeling kunnen verschillen per kliniek en per behandeling, rekening houdend dat sommige gebieden duurder zijn dan andere. Gemiddeld kost een  behandeling tussen de 250 en 500 euro, afhankelijk ook van het gebied van je lichaam. Vaak zijn er ook meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.