Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bereikbaar tijdens de zomervakantie

Het klinkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zomer. Vele Nederlanders zullen dan met vakantie gaan en ook u, als zzp’er of ondernemer, wilt er vast wel even tussenuit. Vakantie is belangrijk om er weer een jaar lang hard tegen aan te kunnen gaan. Toch zorgt zo’n vakantie ook wel voor hoofdbrekens bij zzp’ers of ondernemers. Er wordt namelijk wel gewoon verwacht dat je bereikbaar bent, dat u aan het genieten bent van een welverdiende vakantie hebben de consumenten geen boodschap aan.

Een goede voorbereiding is essentieel in deze periode. Zoals gezegd wilt iedereen er tijdens de zomer wel even tussenuit, dus ook uw personeel. Dat zorgt onherroepelijk voor problemen, maar probeer de vakanties van je werknemers zo te plannen dat echte onderbezetting voorkomen blijft. Ook goed communiceren met de klanten over lopende projecten en dergelijke is belangrijk. Ben dan ook open naar de klanten en geef duidelijk aan als iets langer kan gaan duren in verband met de afwezigheid van personeel op kantoor. Verder is het handig om als u zelf op vakantie gaat, tenminste één iemand op kantoor te hebben die weet hoe de zaken geregeld moeten worden. Iemand met enige ervaring dus en een leiderschapsmentaliteit. Ook werken beloningen vaak goed in de zomerperiodes. Het is voor personeel al lastig om gemotiveerd te blijven als het buiten het zonnetje schijnt en het 25 graden is. Met beloningen blijven ze gemotiveerd en zullen ze klanten ook beter te woord staan.

Onbereikbaarheid is één van de oorzaken dat klanten overstappen naar de concurrent. Dit moet natuurlijk ten alle tijden voorkomen worden. Daarom kan een <a href="http://www.antwoordservice-telefoonservice click for more.nl/antwoordservice”>antwoordservice of telefoondienst erg handig zijn in een periode van mindere bezetting. Dit neemt de druk weg bij het personeel dat er wel is en bovendien bent u er zeker van dat al uw (potentiële) klanten netjes en professioneel te woord worden gestaan. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie!

 

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/