Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Botox tegen overgewicht

Botuline toxine, beter bekend als botox, wordt steeds meer gebruikt en voor steeds meer doeleinden. Het wordt vaak gebruikt om rimpels te laten verdwijnen, maar botox tegen migraine is tegenwoordig ook mogelijk. Ook kan botox gebruikt worden om overmatig zweten te verminderen en nu blijkt dat het ook nog eens kan helpen tegen overgewicht.

Tijdens een recent onderzoek van een aantal Noorse wetenschappers werden er 20 patiënten met overgewicht behandeld met botox. De botox werd ingespoten in de zenuw die het hongergevoel naar de hersenen stuurt. Zes maanden na deze eerste injectie vond er een tweede behandeling plaats. Na een jaar bleek de botox ook daadwerkelijk te helpen, 70 procent van de behandelde patiënten verloor namelijk 17 procent van hun lichaamsgewicht. Na 18 maanden had zelfs 75 procent van de patiënten gemiddeld 28 procent van hun overgewicht verloren. Dit klinkt natuurlijk heel bemoedigend, maar dit is het niet helemaal. De resultaten zullen namelijk niet op lange termijn aanwezig zijn, als de botox is uitgewerkt zal je weer een nieuwe dosis nodig hebben. Daarnaast is er ook een kans dat jij na een hele tijd een tolerantie voor botox opbouwt en hierdoor wordt de werking van de botox minder sterk. Voorlopig is toch nog sporten en gezond eten de beste oplossing om van overgewicht af te komen.

Hieruit blijkt wel dat er met botox zeer veel haalbaar is, maar het is helaas niet altijd heel erg positief en vaak is herhaling nodig. Natuurlijk kan je nog wel altijd rimpels verwijderen zonder operatie door middel van botox, ook hierbij heb je een herhaling nodig, maar het werkt vaak beter dan alle zalfjes. Iedereen heeft natuurlijk wel een eigen mening over botox en als jij je prettig voelt bij het verwijderen van rimpels door botox dan moet je dit natuurlijk doen, maar wel pas nadat je er goed hebt over nagedacht.

http://faceland.nl