Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Dakbedekking kiezen, welke moet ik hebben?

Het is altijd een lastige keuze, die je niet vaak kunt maken. Welke dakbedekking is nou het beste voor mijn pand in Amsterdam? Ik kan die helaas niet zomaar voor u beantwoorden. Om wel een indicatie te geven welke dakbedekkingen u door een dakdekker kan laten leggen. Moet er eerst gekeken worden naar de vorm van het dak van je Amsterdamse pand. Daarna kan gekeken worden welke materialen er gebruikt kunnen worden. Tot slot kan je dan een keuze maken op basis van hoe veel last je wilt hebben van extra onderhoud. Hierbij is het belangrijk rekening te houden met de prijsverschillen van de dakbedekkingen voor je dak. Je wilt graag je dak laten bedekken of renoveren? Dan kun je bij Dakster direct terecht!

 

Vorm Amsterdamse dak

Er zijn twee mogelijkheden bij de bepaling van de vorm van je dak in Amsterdam. Het is een plat dak, of een schuin dak. Een plat dak, daar verstaan we letterlijk een plat dak onder. Wanneer er een helling van meer dan 15 graden in zit, dan spreken we van een schuin dak. Gezien je in Amsterdam woont, is de kans groot dat het hier gaat om een schuin dak, maar u moet dit zelf wel duidelijk communiceren met de dakdekker. Voor een plat dak en een schuin dak zijn ieder drie verschillende dakbedekkingen mogelijk.

 

Materiaal dakbedekking

Bij platte daken heb je weinig te wensen wanneer je kijkt naar uitstraling. Het is namelijk zo dat ze allemaal zwart zijn en plat op het dak gebrand worden. Dakdekkers hebben de volgende materialen tot hun beschikking voor platte daken:

PVC

EPDM

Bitumen

De relatief goedkoopste in aanschaf is EPDM, echter is de installatie hiervan het duurste. Bij PVC is dit precies omgekeerd, waar Bitumen ertussen zit, maar weer minder lang meegaat. De renovatie is hier dus veel vaker nodig dan bij EPDM.

Bij schuine daken zijn de volgende materialen beschikbaar bij dakdekkers in Amsterdam:

Dakpannen

Shingles

Leien

Dakpannen zijn welbekend en worden veel gebruikt omdat er een ruime keuze is aan materialen en looks voor deze dakbedekking. Leien zijn een wat hoogwaardiger materiaal en zijn wat luxer en duurder dan de meeste dakpannen. Dit komt ook omdat ze langer meegaan dan andere dakbedekkingen. Wil je geld besparen op de aanschaf en installatie van je dakbedekking in Amsterdam? Ga dan voor shingles. Deze dakbedekking is echter wel relatief prijzig in onderhoud, omdat er simpelweg vaak renovatie nodig is. Wil je persoonlijke hulp bij de keuze voor een dakbedekking? Ga dan direct naar Dakster!

 

 

http://dakster.nl/