Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

De kerstboom

De kerstmaanden zitten er weer aan te komen en dat betekent dat we weer massaal kerstbomen aan gaan slepen. De kerstmaand is een maand vol gezelligheid, lekker eten en vrienden en familie. Er zijn maar weinig mensen die niet van de kerst houden. Het wordt vroeg donker dus iedereen steekt kaarsjes en lichtjes aan zodat de nacht een beetje opgelicht wordt. Door de jaren heen is de kerstboom een heus begrip geworden. Zonder kerstboom is er geen kerst.  

Vroeger zette de mensen een kerstboom in huis om hem te verbranden tijdens de koude wintermaanden. Ze konden de boom niet buiten laten staan aangezien het buiten te koud en te nat was. Als het hout nat werd, kon het niet meer verbrand worden totdat het weer was opgedroogd. Hierom was het een betere optie om de boom droog te houden binnen in het huis. Door de jaren heen begonnen de mensen de boom steeds meer te versieren voordat hij de haard in ging. Doordat iedereen samenkwam om op te warmen ontstond er een gevoel van saamhorigheid. Deze actie begon zich steeds verder te verspreiden onder verschillende mensen en hier is de kerstboom uit ontstaan. 

Veel mensen hebben elk jaar een echte boom in huis staan. Alhoewel dit eigenlijk het leukst en het gezelligst staat, heeft het ook een aantal nadelen, namelijk dat de boom veel naalden verliest en elk jaar veel geld kost om aan te schaffen. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een versierde kerstboom kopen. Zo’n kant en klare kerstboom hoef je alleen maar in elkaar te zetten en kan je keer op keer hergebruiken. Er vallen geen naalden uit die je op moet ruimen, hij hoeft geen water of voeding en je hoeft er niet elk jaar opnieuw geld aan uit te geven.je kan zo een soort kerstboom online vinden. 

http://www.xmasdeco.nl