Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een eigen muziek bedrijf

Als enthousiasteling met een onuitputbare hoeveelheid energie en een voorliefde voor muziek is de kans groot dat je al eens hebt nagedacht over de mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten dat zich volledig focust op muziek. Iedereen wil immers het liefst geld verdienen met datgene waar ze van houden. De kans is groot dat je je droom nog niet gerealiseerd hebt, want de muziekindustrie komt alles behalve uitnodigend over. De inkomsten dalen, de concurrentie is moordend en zonder uitgebreid netwerk lijk je nergens te komen. Toch zijn er zeker mogelijkheden.

Deze mogelijkheden liggen voornamelijk in het feit dat de muziekindustrie hard aan het veranderen is en men op zoek is naar nieuwe verdienmodellen. Waar een radiostation voorheen genoeg geld kon verdienen door mensen te vinden die radio beluisteren is dit nu niet meer het geval. De afgelopen jaren heeft de muziekindustrie voornamelijk gevochten tegen de technologische ontwikkelingen in plaats van ze omarmt. Hierdoor liep ze heel veel kansen mis, kansen die jij als ondernemende enthousiasteling zeker niet moet laten liggen.

Hierboven werd al het voorbeeld van de radiostations genoemd. Tegenwoordig hebben zij extra verdienmodellen in het leven geroepen om te kunnen blijven bestaan, zoals de mogelijkheid tot internet radio luisteren waarmee advertentie inkomsten worden gerealiseerd, maar bijvoorbeeld ook het organiseren van evenementen en festivals. Andere bedrijven in de muziekbranche zijn ook hard op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen. Kijk bijvoorbeeld evenementen die steeds vaker hun geld verdienen met het verkopen van VIP pakketten, artiesten die geld verdienen met betaalde meet and greets en nog veel meer.

Er zijn genoeg kansen voor een out of the box denkende muziekliefhebber, mits je een idee hebt dat nog niet bestaat. De muziekindustrie zoekt een nieuw verdienmodel en als jij deze hebt, dan is er zelfs een kans dat je stinkend rijk wordt met hetgeen waarvan je houd!

http://www.radioguide.fm/