Rodedoos
Image default
Mode en Kleding

Goede schoenen verhogen je levenskwaliteit

Onze voeten zijn de fundering van ons dagelijks leven. Elk goed fundament moet de juiste steun hebben. Het grootste deel van ons leven brengen we door in schoenen. Iedereen kan een nieuw paar schoenen gaan kopen op basis van hoe ze eruit zien, maar voor de persoon die altijd en eeuwig op de been is, is goed schoeisel zijn gewicht in goud waard. Schoeisel gaat echter veel verder dan het uiterlijk dat een schoen aan de voet heeft. Slecht schoeisel kan blessures veroorzaken of langdurige gevolgen hebben voor onze lichaamshouding, dus investeren in een paar van goede kwaliteit zal op de lange duur voordelig zijn.

Goed schoeisel kan rugproblemen voorkomen

Beschouw je voeten als de basis van een gebouw, als de fundering niet goed is, is de rest van het gebouw ook niet goed. Veel mensen die rugpijn hebben, hebben dat door gebrekkig of ongeschikt schoeisel. Als de voet de rug niet in de juiste stand houdt, dan is de kans groot dat deze scheefstand na verloop van tijd tot rugproblemen leidt. Soms is het aanbrengen van een binnenzool een goed idee, want die dempt de harde klappen van het lopen, brengt je voet in een meer neutrale stand en neemt zo de spanning weg die via je enkels omhoog naar je benen en onderrug gaat.

Goed schoeisel is nodig om je gewrichten te beschermen en de impact te minimaliseren

Sommige van de meest voorkomende sportblessures zijn gebaseerd op de enkel, daarom is het dragen van ondersteunend schoeisel zo belangrijk. Veel sportschoenen hebben ingebouwde schokdempers voor hardlopers of joggers om de schok op te vangen. Demping is het belangrijkst om de kans op blessures te verkleinen, wat betekent dat je door kunt gaan met je normale routine en efficiënter kunt trainen met de geruststelling dat je het beste doet wat je kunt om voor je lichaam te zorgen.

Ben je op zoek naar goede en stijlvolle schoenen? Bekijk dan eens de prachtige collectie van Via Vai.