Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Verkeersongevallen

Er gebeuren steeds vaker ongelukken op de weg, vaak ook met grote bussen of vrachtwagens. Maar wat moet je nou eigenlijk doen wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeval?

Het eerste en belangrijkste wat je moet doen wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeval is ter plekke 112 bellen wanneer er gewonden zijn. Wat je vervolgens zelf al kunt doen is eerste hulp verlenen. Het is belangrijk om te weten dat, als het niet strikt nodig is, je een gewonde niet moet verplaatsen. Probeer wel iets warms over hem of haar heen te leggen. Wanneer er geen gewonden zijn bij het ongeluk en er geen ernstige schade is, dan kan de aanrijding zelf afgehandeld worden.

Breng jezelf en alle andere betrokkenen in veiligheid door zoveel mogelijk in de rechterberm te staan en als het kan achter de vangrail. Trek ook een veiligheidshesje aan. Wanneer het nog mogelijk is om in de auto’s te rijden, kunnen deze naar een veilige plek gereden worden. Als dit niet, zet dan een gevarendriehoek neer zodat je de rest van het verkeer kan waarschuwen. Probeer foto’s te maken van de situatie én de schade voordat de voertuigen verplaatst worden.

Het is strafbaar om een verkeersongeval te verlaten zonder dat je je gegevens aan de andere partij hebt gegeven. De schade is af te handelen door een Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je het verkeersongeval hebt gemeld via de website mobielschademelden.nl, dan hoef je niks meer te doen. Als je een Europees schadeformulier in hebt gevuld is het belangrijk dat je niet vergeet om binnen 24 uur je verzekering in te lichten over de aanrijding.

Als je klachten hebt of gewond bent is het belangrijk om je huisarts te bezoeken, ook bij kleine klachten. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijk het ook is om aan te tonen dat de klachten door het verkeersongeval komen.

Houd ook een overzicht bij van alle kosten die je maakt door het verkeersongeval. Hieronder vallen alle medische kosten, de vervoerskosten en reparatiekosten etc. Bewaar ook alle rekeningen en bonnen, want deze kunnen als bewijs dienen voor de geleden schade.

Natuurlijk is het beter om een verkeersongeval te voorkomen. Een draadloze achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera set kopen kan een bijdrage bieden aan het voorkomen van verkeersongelukken.

http://www.vanzwitserland.nl/