Rodedoos
Image default
Energie

Waarom de elektra het best door een elektricien kan worden aangelegd

Iedereen maakt gebruik van elektra, dit is ook niet gek omdat elektra voor alles nodig is. Omdat elektra voor bijna nodig is wordt het dus ook gelijk belangrijk, de elektra moet dus ook altijd goed werken. Om goed werkende elektra te krijgen moet je bij het begin beginnen, het begint namelijk allemaal bij het aanleggen van de elektra. Wanneer de elektra niet op een goede manier wordt aangelegd zal het ook niet goed werken en kan het heel gevaarlijk worden. Wanneer de elektra namelijk niet goed wordt aangelegd wordt de kans op kortsluiting erg groot, door kortsluiting ontstaat vaak brand en daardoor is dit super gevaarlijk. 

Ervaring

Een elektricien heeft veel ervaring met het werken met elektra, deze ervaring is heel belangrijk voor het aanleggen van de elektra. Bij het aanleggen van de elektra zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden en mogen er geen fouten gemaakt worden, het is dan ook bijna onmogelijk om elektra van de hoogste kwaliteit aan te leggen wanneer je eigenlijk nooit werkt met elektra.

Kleurcodes

Wanneer je elektradraden bekijkt zul je zien dat ze allemaal verschillende kleuren hebben, deze kleuren dienen als kleurcodes. Een kleurcode geeft aan wat de functie is van de elektrakabel. De kleurcodes bewaren dus de veiligheid van degene die met de elektra werkt. Aan de kleurcodes kan de monteur namelijk zien of de draden geladen zijn of niet. 

Elektraplan

Voordat de elektra wordt aangelegd moet er altijd een elektraplan gemaakt worden, dit plan kan ook altijd in overleg gemaakt worden. Bij een elektraplan wordt de elektra eigenlijk uitgetekend aan de hand van een plattegrond. Je kunt ook helpen bij het maken van het elektraplan, hierbij kun je dan ook aangeven waar je de stopcontacten wilt hebben.