Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

De kracht van een mooie verpakking

Marketeers doen er alles om een product zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de consument. De verpakking speelt daar een hele belangrijke rol. Het is het eerst van de consument ziet en op basis van de verpakking wordt al bepaald of een product interessant is of niet gabapentin 300 mg capsule. Onder andere kleuren spelen daar een erg belangrijke rol in. Toch moeten bedrijven en marketeers ook de wettelijke bepalingen in acht nemen.

Een verpakking is veel meer dan een beschermend omhulsel. Een goede verpakking vertelt wat over het product. Naast de informatieve functie heeft het zoals gezegd ook een esthetische functie. Het is de eerste indruk van een klant. Ook moet een goede verpakking praktisch zijn. Het moet makkelijk mee te nemen zijn en de opening/sluiting van het product moet eveneens eenvoudig. En dan heb je nog de trend van de laatste tien jaar; wat gebeurt er met de verpakking als het product opgebruikt is? Is het bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar of kan het worden recycled?

Zeker als de consument een product voor het eerst koopt of dat hij een grote keuze heeft uit verschillende merken kan een verpakking het verschil maken. Het product moet zich in deze situaties zelf verkopen. Een producent kan en moet zich met een verpakking onderscheiden van soortgelijke producten.

Naast de marketingkant van het product moet het product ook voldoen aan wettelijke bepalingen. Zo moet er onder meer vermeld worden wat het netto gewicht is, de houdbaarheidsdatum (bij voedingsmiddelen), gegevens van de producent, een gebruiksaanwijzing en eventuele waarschuwingen.

Zelf een verpakking ontwerpen is niet eenvoudig. Er moet rekening gehouden worden met tal van aspecten. Het sowieso handig om advies bij een gespecialiseerd bureau in te winnen. Het laten drukken bij de verpakkingen moet ook niet vergeten worden. Dit kan je overigens voor een deel zelf doen door bijvoorbeeld een folie printer of een hot foil printer aan te schaffen.

http://kba-metronic.com