Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Medische noodzaak voor een cosmetische ingreep

Bij een cosmetische ingreep denkt men vrijwel direct aan een operationele ingreep of andere behandeling bij een plastisch chirurg waarbij vooral de wil om er mooier uit te zien een prominente rol zou spelen. Dit is wellicht in veel gevallen zo, maar een cosmetische ingreep moet soms ook worden uitgevoerd omdat het medisch noodzakelijk is. Soms is het noodzakelijk na een eerdere ingreep, bijvoorbeeld als het lichaam de implantaten aanvalt, maar in de meeste gevallen is de persoon in kwestie nog nooit in aanraking geweest met een plastisch chirurg.

De meest voorkomende noodzakelijke cosmetische ingreep is de ooglidcorrectie. Deze ingreep wordt het vaakst uitgevoerd op basis van medische noodzakelijkheid. De ingreep pakt hangende oogleden aan door overtollige huid, overtollig weefsel en overtollige spiermassa te verwijderen en behoort tot de relatief gemakkelijke ingrepen die een plastische chirurg uitvoert. Vooral een ooglidcorrectie bovenoogleden is vaak medisch noodzakelijk omdat het bovenooglid of de bovenoogleden zo zwaar hangen dat ze het zicht van de patiënt ernstig verminderen.

Dat een ooglidcorrectie kosten met zich meebrengt is zo raar niet: ondanks dat het een relatief gemakkelijke ingreep is brengt het toch risico’s met zich mee en bovendien moet de arbeid zelf ook betaald worden.  Toch zijn deze kosten vaak een doorn in het oog voor de patiënten die een dergelijke ingreep nodig hebben. Gelukkig worden bovenooglidcorrecties in sommige gevallen volledig vergoed door de verzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen moet men echter wel aan alle eisen voldoen. Zo moet het ooglid tenminste vijftig procent van de pupil bedekken en moet de onderrand van het ooglid 1mm  boven het centrum van de pupil hangen of lager op het moment dat de patiënt ontspannen recht vooruit kijkt. Mocht het dus medisch noodzakelijk zijn is het aanbevolen om goede foto’s te laten maken van uw  ogen, want op deze manier wordt het wellicht vergoed.

http://faceland.nl/
<div class="a2a_kit a2a_kit_size_32 addtoany_list" data-a2a-url="https://www.rodedoos important site.nl/medische-noodzaak-voor-een-cosmetische-ingreep/” data-a2a-title=”Medische noodzaak voor een cosmetische ingreep”>