Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat te doen met jouw geld

De afgelopen tijd is er van alles in het nieuws geweest wat een directe impact kan hebben op het spaargeld van veel mensen. Allereerst werd de rente enorm verlaagd, zelfs tot onder nul bij de Europese Centrale Bank. Hierdoor was het voor velen niet meer mogelijk om te rentenieren: de rente daalde tot het punt dat het niet meer rendabel was om het geld op de bank te stellen, mede doordat de rente lager was dan de inflatie, waardoor het geld zelfs minder waard werd. Recentelijk kwam daar nog bovenop dat beleggen volgens sommige experts ook een groter risico met zich meebrengt.

Maar wat moet je dan met je geld doen? Je hebt je geld waarschijnlijk niet opzij gezet om het ergens te laten vergaan in het stof, laat staan om het zuurverdiende geld langzaamaan minder waard te laten worden. Gelukkig zijn er meerdere opties, die ook de rijksten op aarde gebruiken. En waarom zou wat bij hen werkt niet bij jou werken?  

De rijksten der aarde doen veel verschillende dingen met hun geld, van beleggen op verschillende aandelen, tot investeren in bedrijven en het handelen in zeldzame producten als goud. Dit kan jij ook doen. Geld beleggen heeft namelijk altijd risico met zich meegebracht en dat is niet opeens meer geworden: als je weet wat je doet en bovendien je risico’s spreidt is de kans groot dat je er profijt bij hebt. Investeren is ook zeker een optie. Nederland blijkt uit onderzoek het beste klimaat in Europa te hebben om een bedrijf te starten, dus er zijn genoeg starters die smachten naar een investering. Ook kan je in goud beleggen. Dit brengt net als geld beleggen risico’s met zich mee, maar omdat het schaars is kan je ervan uitgaan dat de prijs nooit gigantisch zal dalen en op den duur alleen maar toeneemt.

http://leerbeleggen.com/