Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een gezond gebit

Een gezond gebit is niet alleen een mooi gezicht, het is ook erg belangrijk. Het is bijvoorbeeld je visitekaartje en heeft vele voordelen omtrent een sollicitatie gesprek. Daarnaast is een slecht gebit niet alleen vervelend het kan er ook voor zorgen dat je pijn lijd en uit je mond gaat stinken. Tegenwoordig zijn er gelukkig bij tandarts allemaal manieren om problemen omtrent je gebit kunnen oplossen. Daarbij worden de meeste kosten opgenomen in je verzekering.

 

De tandarts is niet de enige specialist op het gebied van mondverzorging. Er zijn ook mondhygiëne specialisten die hiervoor kunnen zorgen. Naast deze specialisten ligt het grootste hef in eigen handen. Por bijvoorbeeld met een tandenstoker langs je tanden om tandsteen te verwijderen. Als je tanden op zo’n manier zijn gepositioneerd dat de flossen namelijk is, is het een aanrader om een orthodontist op te zoeken. Deze specialist inspecteert je gebit en geeft zijn mening of je daadwerkelijk een beugel nodig hebt. De meeste beugels worden geplaatst op een jonge leeftijd. Maar treur niet, er bestaan ook beugels voor volwassenen. De volwassene beugel wordt met hetzelfde proces geplaatst en kan in het begin voor irritaties zorgen. Als je gebit te klein is en alle kiezen op elkaar zijn geplakt kan de orthodontist kan er ook voor kiezen om een verzoek aan te maken voor de tandarts om een kies trekken. Dit geeft dan extra ruimte waar een orthodontist goed mee kan werken.

 

Verder is het essentieel om naar je tandarts advies te luisteren. Zo geeft de tandarts dat niks voor niks. Een tandarts heeft jaren ervaring en is een beroep waar je lang voor met studeren. Dus als de tandarts aangeeft dat je beter je tanden moet rossen of poetsen is het verstandig om te luisteren. Door overmatige tandsteen kan er een gaatje komen en dat kan zorgen voor allerlei mondproblemen.

https://orfeokliniek.nl/