Rodedoos
Image default
Gezondheid

Hoe lang duurt de genezing van een tatoeage

Een tatoeage geneest in verschillende huidlagen. De buitenste huidlagen moeten na zo’n 2 tot 3 weken geheeld zijn, maar het volledige genezingsproces kan 4 tot 6 maanden duren. Er is geen standaard tijdframe voor de genezing van een tatoeage, omdat iedere persoon anders reageert op de inkt en de tattoo creme. In dit artikel vertellen we je alles over het genezingsproces van een tatoeage!

Hoe werkt een tatoeage?

Een tatoeage is een permanente versiering van je huid. De inkt wordt met een naald in de huid geïnjecteerd en kan daarom pijnlijk zijn. Ook het genezingsproces is niet altijd even prettig, maar gelukkig zijn er tattoo cremes die je hierbij kunnen helpen!

De buitenste huidlagen moeten na zo’n twee à drie weken genezen zijn, maar het volledige genezingsproces in alle huidlagen kan tot wel zes maanden duren. Je tattoo is dan nog niet helemaal genezen, maar je zult er in ieder geval geen hinder meer van ondervinden in je dagelijkse leven.

Het is belangrijk om te weten dat iedere persoon anders reageert op de inkt en de tattoo creme. Sommige mensen hebben sneller een tattoeage dan anderen, maar dit betekent niet automatisch dat hun tatoeage ook sneller geneest. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat je een tattoeage laat zetten en om de aftercare goed te volgen.

Tattoo cremes: wat doen ze precies?

Tattoo cremes helpen bij het genezingsproces van een tatoeage door de huid hydraterend te verzorgen. De meeste tattoo cremes bevatten ingrediënten die de huidbarrière beschermen, zoals vitamine B12 en aloë vera. Tattoo cremes kunnen ervoor zorgen dat je tattoo sneller geneest, maar het is belangrijk om altijd de instructies van de creme te volgen. Ben je op zoek naar een goede tattoo crème? Bekijk het assortiment van Tktx op tattoocrteme.nl en ontdek de vele verschillende huidverzorging van Tktx.