Rodedoos
Image default
Bedrijven

Steeds meer mensen verkopen hun huis zonder makelaar

Steeds meer mensen verkopen hun huis zonder makelaar

U zou nu kunnen denken hoe die mensen dan hun huis verkopen. Ze kunnen hun huis zelf verkocht hebben of via een vastgoedbedrijf. Steeds meer mensen verkopen hun huis zonder makelaar omdat een makelaar veel nadelen heeft. Daarnaast biedt een huis verkopen via een vastgoedbedrijf veel voordelen die een makelaar niet kan bieden. Uw huis verkopen via een makelaar is al decennia’s de traditionele manier om uw huis te verkopen, maar net zoals veel andere dingen moet er verandering in komen. Hieronder wordt uitgelegd waarom uw huis verkopen zonder makelaar de nieuwe manier van huis verkopen wordt.

Verkoopproces bij een makelaar

Bij een makelaar bent u de klant die een huis verkoopt. Een makelaar zal foto’s maken van uw huis, uw huis op funda plaatsen en verder promoten. Verder dan dit kan een makelaar niet doen, omdat hij niet degene is die alles in de hand heeft. Bij een makelaar blijft het onzeker of uw huis verkocht wordt en of dat niet heel lang gaat duren. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om binnen één week uw huis te verkopen. Nadat uw huis verkocht is, kunt u ook nog eens duizenden euro’s betalen aan makelaarskosten.

Verkoopproces bij vastgoedbedrijf

Het tegenovergestelde van uw huis verkopen bij een makelaar is uw huis verkopen bij een vastgoedbedrijf. U bent hier de klant die alles bepaalt. Een vastgoedbedrijf koopt dagelijks vastgoed op en kan zich aanpassen aan de wensen en voorwaarden van de klant. Als u uw huis wilt verkopen binnen één week, dan zit u aan het einde van de week bij de notaris. Daarnaast weet een vastgoedbedrijf alles over de markt van u in de buurt en zal u een goed bod aanbieden voor uw huis. Achteraf hoeft u geen makelaarskosten te betalen en bent u snel en gemakkelijk van uw huis af. 

Klinkt dit allemaal als muziek in uw horen? Dan is misschien een huis verkopen zonder makelaar iets voor u. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-zonder-makelaar/