Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Supermarkt oprichten

Bij het oprichten van een supermarkt komen veel dingen kijken, die in eerste instantie vaak vergeten worden, maar wel essentieel zijn voor een goed verloop. Daarom is het verstandig om een lijstje te maken van dingen die moeten worden voorzien alvorens de klanten binnen kunnen lopen. Hier zijn een aantal dingen die van groot belang zijn, maar vaak over het hoofd worden gezien.

In supermarkten moet de printer bij de kassa voor de bonnetjes de barcode printen. Hiervoor heb je een bepaald soort printer nodig die met grote nauwkeurigheid drukt. De continuous inkjet printer is een goed voorbeeld van een printer die goed kan fungeren als printer bij een kassa. Dit type printer kan letters tot een zeer klein formaat printen, en ook barcodes en logo’s kunnen worden afgedrukt met deze printer. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor het printen va bonnetjes.

Een ander ding dat belangrijk is om over na te denken, is de indeling van de winkel. Waar zet je welk artikel neer, en in welke volgorde. Over het algemeen worden producten die op ooghoogte staan meer verkocht dan producten die bovenin of onderin het schap staan. Zet daarom dure en populaire producten op ooghoogte, en goedkope, minder populaire producten bovenin of onderin. Daarnaast moet er een bepaalde logica zitten in de verdeling van de producten over de schappen, zodat klanten alles makkelijk kunnen vinden. Zo zet je, vanzelfsprekend, soortgelijke producten bij elkaar in de buurt, maar ook de volgorde kan handig zijn. Zet dus bijvoorbeeld brood en beleg bij elkaar in de buurt, maar niet perse in het zelfde schap. Maak zo goed mogelijk gebruik van de ruimte die je hebt in de winkel door alle voorraadkasten zo voordelig mogelijk te plaatsen. Op deze manier heb jij een zo groot mogelijke ruimte om producten uit te stalen, en kan je dus ook een zo groot mogelijk assortiment aanbieden.

 

http://www.kba-metronic.com/