Rodedoos
Image default
Business / Marketing and Advertising

Verdoving bij botox en fillers behandelingen

Botox of fillers zijn een efficiënte oplossing om rimpeltjes weg te krijgen en de huid weer strak en volumineus te maken. De behandeling bestaat uit een aantal injecties, hoeveel is afhankelijk van de zone. Die injecties maken sommige mensen wat angstig, ze zijn bang dat de prikjes pijn zullen doen. Daarom is de vraag of er verdoving mogelijk is bij een fillerbehandeling een vaakgestelde vraag. Het antwoord is gelukkig ja.

Tegenwoordig zit er in de meeste fillers op basis van hyaluronzuur sowieso het verdovingsmiddel lidocaïne. Dit middel wordt ook door tandartsen gebruikt. Lidocaïne zorgt ervoor dat de behandeling comfortabeler is, maar maakt ze niet volledig pijnloos. Je voelt nog steeds wel elk prikje omdat de verdoving mee geïnjecteerd wordt en dus ook pas na de injectie zal gaan werken. De gevoeligste botox zones van het gezicht zijn de lippen en het gebied rondom de mond, daarom wordt er daar ook meestal een verdovingsblok gezet. Binnen een paar minuten is de huid boven de bovenlip helemaal verdoofd en kan de fillersbehandeling pijnloos uitgevoerd worden. Die verdoving is, net zoals een tandartsverdoving, na gemiddeld 2 tot 3 uur uitgewerkt. Gedurende die uren kan je best geen hete thee of koffie drinken, je kan je verbranden zonder dat je het doorhebt.

Wat er ook vaak wordt gedaan om de huid wat te verdoven, is het aanbrengen van een verdovingscrème. Verdovende crèmes dienen ongeveer 30 minuten voor de behandeling gesmeerd te worden. Een nadeel hieraan is dat ze enkel de opperhuid verdoven. Terwijl bij een fillerbehandeling niet de opperhuid maar de lederhuid, dat is de tweede huidlaag, behandeld wordt. Ook deze verdovende crèmes maken de behandeling dus niet volledig pijnloos.

Bij een botox of fillers behandeling kan je meestal wel zelf aan de arts aangeven in welke mate je verdoofd wenst te worden. Wie mooi wil zijn, hoeft dus helemaal niet af te zien zolang hij de juiste verdovingstechniek gebruikt!

https://faceland.nl/