Rodedoos
Image default
Auto's en Motoren

Wil jij je motorrijbewijs behalen in Hengelo?

Om een motorrijbewijs te behalen in Hengelo moet je minimaal 18 jaar zijn voor het praktijkexamen. Voor de rijlessen en theorie-examen mag je ook al op je 17e beginnen. Dit is wel van toepassing op een lichte motor. Voor zwaardere motoren moet je iets ouder zijn en al in het bezit zijn van een rijbewijs voor een lichte motor. Je hebt naast een lichte motor ook een middelzware en een zware variant. Daarom zijn er ook drie verschillende motorrijbewijzen te behalen in Hengelo: A1, A2 en A.

In het mooie weer in de zomer en lente is het heerlijk om met een motor rond te rijden. Zo kun je makkelijk langere afstanden afleggen. Door regen kan de weg wat gladder worden en wordt het dus ook gevaarlijker om te rijden. Gelukkig leer je hier allemaal mee omgaan tijdens de rijlessen voor een motorrijbewijs in Hengelo.

Hoe haal jij je motorrijbewijs in Hengelo?

Er zijn een aantal verplichte onderdelen die horen bij het behalen van je motorrijbewijs. Ook in Hengelo houden zij zich aan deze regels. Je moet bijvoorbeeld een aantal lessen volgen, een theorie-examen afleggen en een praktijkexamen. Heb je dit allemaal goed afgerond, dan mij jij je de trotse eigenaar van een motorrijbewijs noemen. Tijdens de lessen leer je bijvoorbeeld eerst de motor beheersen. Zo’n voertuig kan namelijk best zwaar zijn. Je moet ook goed leren remmen, sturen en opschakelen/terugschakelen. Je leert ook rijden in het verkeer door bijvoorbeeld rijden over rotondes, afslaan bij kruispunten en het rijden op een snelweg. Als motor ben je erg kwetsbaar in het verkeer en dien je goed en veilig op de weg kunnen rijden. Daarom is het verstandig om je motorrijbewijs bij een goede rijschool in Hengelo te behalen. Dan kan ook jij in de zomer heerlijk rondtoeren.